Strudel - med nyponsylt

Ingredienser:
3 dl mjölk
5 msk socker
1/2 jäst
3 dl olja
3 ägg
ca 3-4 dl vetemjöl
flytande smör
Fyllning:
Nyponmarmelad
Floursocker

Gör såhär:

Värm mjölken, blanda sedan i socker och jäst. Vänta några minuter så att det jäser, (det skapas bubbler i smeten).
Häll i oljan och äggen och blanda tills smeten har en jämn konsistens.
Blanda i mjölen, blanda i mjölen tills degen börjat dela sig från dunken tills du fått en fin mjuk deg.
Låt stå för jäsning ungefär i 30 minuter under en våt köksduk på varm ställe, tex spisen om ni har igång ugnen.
Den jästa degen ska man dela i tre delar, för tre strudel.
Sen gör man som på bilderna
Kavla ut degen
Pensla med smör


Strö på floursocker


Bre på nyponmarmeladen


Rulla ihop till strudel och låt stå för jäsning i 15 minuter.


Baka i ugnen 250 grader tills den får färg, därefter sänker ni värmen till 180 grader i 40 minuter.


När den har kallnat strö på floursocker.


Färdig att serveras.


Ursäkta om bilderna är lite suddiga, hade vid detta tillfälle lånat ut min digitalkamera så jag tog dem med mobilen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0