Hembakat bröd med sesamfrö

Ingredienser:
5 dl vetemjöl
vatten
1/3 jäst
2 msk salt
"garnering"
sesamfrö
Gör såhär:
Blanda jästen i ett glas med ljummet vatten, häll sedan detta över i mjölet. Häll i kokande vatten, ca 3 dl och häll på saltet. Blanda degen så den är mjuk och fastnar i fingrarna. Lägg en köksduk över och låt dunken stå vid en varm plats, jag brukar själv sätta igång ugnen och låta dunken vara på spisen eftersom spisen blir varm av ugnen, då jäser degen fortare.
När degen har jäst färdigt, dubbel storlek på degen, så ska man jobba med degen och mjölen så den inte fastnar i fingrarna längre. Använd inte för mycket mjöl, helst ska degen vara mjuk när man ska forma brödet.
När degen är färdig ska man göra brödet man kan göra den i vilken form man vill, jag valde en rektangulär denna gången. När man satt brödet i formen så ska man pensla den med vatten och strö över med sesamfrö.
Låt brödet stå på varm plats i ungefär 20 minuter, så den hinner jäsa lite i formen också.
När det har jäst färdigt i formen ska man baka brödet i ugnen 200 grader och ca 40 minuter, men håll koll på brödet, alla ugnar funkar inte på samma sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0