Digestive och hallontårta

Ingredienser:
2 paket Digestive kex
200 gr smör eller margarin
2 påsar hallonpudding
Dekoration:
Choklad
Jordgubbar
Grädde
Gör såhär:
Smula digestive kexen så de nästan är pulveriserade. Detta kan du göra på det viset att du tar en fryspåse lägger i några kex i den och sedan tar du brödkaveln och kavlar över dem. Det tar inte lång tid.
Blanda smöret med keksen så du får en deg av det.
När degen är klar kan du kavla ut den i en form, en sådan som man kan ta bort kanterna på. För att kunna ta ut den kan man ha bakpapper.
När man har gjort skalet i formen, låt den stelna lite i kylskåpet tills du gör puddingen.
Blanda puddingen och låt kallna i några minuter, häll sedan puddingen i skalet och låt det stelna.
Under tiden den stelnar kan du göra lite dekoration av chokladen.
Smält chokladen, lägg ett bakpapper på bänken, ta en sked och gör dekorationer som du vill, när chokladen blivit hård kan du lägga den på puddingen som blivit kall.
Servera med grädde och färska jordgubbar eller hallon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0