Bosnisk ostpaj - latmasksvis

Ingredienser:
Degblad jufka
500 gr kvarg
2,5 dl Creme Fraiche
1,5 dl gräddfil (man kan använda vanlig fil om man vill också)
500 gr Cottage Cheese (Keso ost)
2 ägg
1 msk bakpulver
50 gr margarin

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser förrutom degbladen och margarinen. Blanda sist i bakpulver.


Rulla ut degbladen.
Smörj in bakformen, jag tycker om den runda pågrund av att det blir fina bitar senare.
Lägg en degblad över hela formen, låt kanterna vara som de ser ut på bilden. När man har brett ett lager med "ostmassan" så ska man fälla in kanterna och bre på dem också så inte de blir kvar torra. Sen kör man på en efter en, man sparar två degblad. När man har brett näst näst sista degbladet tar man en ny och lägger på det, skär av kanterna och smörjer med smält margarin. Torka även kanterna.

Sista degbladet gör du som med den näst sista.
Baka i ugnen på 200 grader, ca 50 minuter.
Tips: Många tycker att ostpajen smakar bra när den är kall. Till den dricker man naturell yoghurt. Bre på med Creme Fraiche så smakar det ännu bättre ;)



Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0